Een weekje luchtvracht.


Dit reisverslag is geschreven door Corry de Wilde.
Zij is de vrouw van Don de Wilde, voormalig chauffeur van Van Rumpt.
Ze is een weekje met haar man mee geweest en vertelt ons haar belevenissen.

Dinsdag 12 juli 2005.

's Middags vertrokken we naar Roosendaal en daarna naar Schiphol. Het duurde wel 4 uur voordat we onze spullen hadden. Nu heb ik heel wat vliegtuigen zien landen. 
We hebben 's avonds bij de Burger King bij Schiphol wat gegeten en gelijk door naar Duitsland.
's Nachts reed er een autootje steeds in het midden (3 banen) en soms hard dan weer zacht. Een vrachtwagen slingerde heel erg (waarschijnlijk erg moe).
Om 03.00uur de auto stil gezet aan Verntall en gaan slapen.

Woensdag 13 juli 2005

We werden om 10.15uur wakker door de warmte. Eerst maar begonnen met een kop koffie en wachten tot het 12 uur was. Eerder mochten we niet rijden.
Om 12 uur zijn we gaan rijden naar München. Daar gelost en toen leeg naar Oostenrijk (Salzburg) om daar donderdag te kunnen laden. 
Onderweg gaan slapen is een ramp, alle parkeer plaatsen waren vol. Bij Lomo (Reischenhart) was het eigenlijk ook vol maar toch een plekje gevonden. Gegeten om bijna 00.00uur. We konden gelukkig nog een schnitzel met patat krijgen. Om bijna 5 uur moest don er even uit om een ander de ruimte te geven om eruit te kunnen.

Donderdag 14 juli 2005

Om 08.00uur  ging de wekker af.
Onder de douche en een kop koffie.
Op naar Oostenrijk. Vliegveld was niet zo groot, alleen wat helikopters gezien. We waren snel geladen. 1 grote pallet voor Zürich (Zwitserland). Nu via Duitsland (Bodensee) naar Zürich. Volgens de verhalen een mooie rit. We wachten af staan nu even 3 kwartier te maken. Ik vind het nu al grappig via Duitsland naar Oostenrijk en weer terug naar Duitsland dan Zwitserland en vandaar uit is het weer even afwachten.
De Bodensee ofzo gaan we langs. Langs de Bodensee was echt mooi. Sommige stukken kon je niets zien door de bomen, Vliegveld Kloten bij Zürich was gaaf. We staan op het vliegveld.
Ik heb geen vestje maar dat is niet erg, blijf wel in de auto kijken naar de vliegtuigen voor mijn neus. Kleintje van KLM steeg net op.
Toen we leeg waren terug naar Parking en dorpje Kloten in geweest.
Döner kebab met friet gegeten. Terug naar de auto en om 23.00uur naar bed.

Vrijdag 15 juli 2005

08.30uur wakker door de warmte. Gebeld en om +/- 14.00uur moeten we terug bellen. Dus maar koffie gedronken samen met Peter Pan (eigen rijder)en een boekje gelezen.
Het is nu rond 15.00uur en we moeten naar Basel. Héél erg warm buiten! Op Basel vliegveld (Franse kant) mocht ik niet mee het vliegveld op. Don ging onder begeleiding het vliegveld zelf op. En ik heb buiten in de schaduw op een stoepje gezeten. Zelfs de wind was warm. Boekje zitten lezen, dus viel wel mee met wachten. Ook dit vliegveld is erg klein (parkeerplaatsen zijn er bijna niet te vinden.)
Geladen en gebeld hoe laat we op Schiphol moeten wezen. Tussen 06.00uur en 07.00uur lossen op Schiphol.
Gegeten en gedoucht op Bruhltall en rennen naar de auto wegens onweer. Ik ben om 03.00uur naar bed gegaan. En Don heeft om 06.30uur nog even gelost op Schiphol.

Zaterdag 16 juli 2005

Ik was om 09.30uur wakker en ben eruit gegaan. Heb bij Brug restaurant koffie gedronken (daar was Don nog even snel heen geracet). Ben rustig spullen gaan pakken om buiten te zitten. Don sliep nog lekker en ik wilde hem niet wakker maken. Om 12.30uur kwam Don er ook uit, even onze oudste zoon gebeld want die was jarig.
Volgens de planning moeten we laden op Schiphol voor Luxemburg en 's nachts tussen 00.00 en 01.00uur lossen.
Via België naar Luxemburg. Daar was het erg druk. Ed van M-trex (vriend van Don) stond er al om 16.00uur 's middags, en was om 00.30uur toen wij er waren nog niet leeg. Hij boos, wij blij want we waren binnen een uur leeg.  Duitse collega van J.D.R kwam even gezellig een praatje maken.
Melk fles stuk gemaakt om er in te plassen. Want wc's zijn er niet, en onder de trailer past niet (perfecte oplossing).

Zondag 17 juli 2005

09.30uur wakker. Koffie zetten en dan leeg op weg naar Frankfurt om voor Schiphol te laden. Althans, dat was de bedoeling.
We wilden van het drukke terrein af dus achteruit. Het was nog goed vol en een zwarte Italiaan stond niet in de vakken, maar met zijn kont op de weg. Boem! Don er tegen aan! Er was weinig van te zien. Het was maar zachtjes boem. Maar die Italiaan werd boos en stond raar te zwaaien. Don zei al:,,Ik zit er tegen aan!" Uitstappen en kijken wat er was. Het zeil een beetje beschadigd. Italiaan boos, schadeformulier of politie. Don boos!! Nog een Italiaan erbij! Onze Duitse vriend er ook even bij gehaald want die Italianen zeurden over het A en B deel op het schadeformulier. Don nog bozer!!
Na een uur vertraging door die Italianen zijn we vertrokken naar Frankfurt. Na het laden, onderweg naar Nederland toe op een tank station (Limburg Lahn) waar we hebben gegeten en getankt kwam er een Nederlandse vrouw naar ons toe en vroeg aan Don; "Zou U voor mij de Duitse ANWB kunnen bellen, ik sta stuk en spreek geen Duits!" Dus, Don bellen.
Wij moesten na het eten weer weg, en het vrouwtje stond nog te wachten. Maar de Duitse politie zou ook nog een keer bellen naar de ADAC of ze op wilde schieten want er zaten nog 3 kleine kinderen in de auto. En het was bloed heet!
In Nederland op tankstation even bakkie gedaan, en ja hoor! Een man vroeg welke olie hij moest hebben voor zijn BMW (een Engelsman dit keer).
Toen Don in wilde stappen vroeg een echtpaar de weg. Ook die hielp Don natuurlijk!
Om middernacht waren we op Schiphol, auto voor de ramp en wij Herbie kijken die Don net had gekocht. Tijdens het kijken is de auto gelost. En kunnen wij daarna rustig gaan slapen.

Maandag 18 juli 2005

09.30uur wakker en bellen naar Roosendaal; we zijn leeg! Roosendaal wist niks, dus Hillegom gebeld. Ook daar vandaan even afwachten maar waarschijnlijk de plantjes in.
Roosendaal belde later; een ritje Brussel. Geweigerd door Don. Het wordt dus toch plantjes en we moeten naar Hillegom komen.
Eerst even naar huis gebeld om te kijken hoe het daar was. Alles ging goed, alleen Schooier (de kat) mist ons erg. In Hillegom koeltrailer aangekoppeld die was erg smerig en werd eerst schoongemaakt. Koffie gedronken in de garage en Jeroen gesproken (oud-collega van Don). Mensen op kantoor ook even gezien, ook André die ik wel eens aan de telefoon heb gehad.
We moeten naar Duitsland met plantjes en waarschijnlijk chocolade terug laden. Bij de bloemenveiling in Aalsmeer geladen en gegeten en toen naar Duitsland. Op naar Bottrop. Toen Dissen. Naar Dissen gingen van de snelweg af, Don had een andere weg gevonden. Binnendoor dus. Dorpjes door en zo, echt wat voor Don. Laatste stukje snelweg weer op. Karren gelost, op naar Sehnde. Dat was een eind rijden. Dat ligt vlak bij Hanover. 04.30uur leeg en slapen.

Dinsdag 19 juli 2005

Rond 12.30uur weer gaan rijden.
Nu naar Bettmar die man van de bloemenzaak sprak Nederlands. Nu zijn we onderweg naar Bissendorf dat is vlak vlakbij Osnabruck. Die gelost staan nu in de file richting Dortmund onderweg naar Herne om chocolade te laden. Herne geladen en door naar adres 2. Onderweg even gegeten (parkeerplaatsen waren weer vol) en in Echweiler gestopt om te slapen maar eerst even DVD gekeken. We staan om de hoek van laadadres, rond 23.00 uur gaan slapen.

Woensdag 20 juli 2005

We zijn rond 13.00 uur geladen en onderweg naar Veghel (Nederland).
Daar gelost en gebeld met Hillegom om te vragen wat de bedoeling is.
Even een paar karren planten oppikken in Boskoop en die weer lossen in Aalsmeer. Daarna naar J.D.R Schiphol om te koppelen en laden bij AG op Schiphol voor Duitsland.
Lading is pas rond middernacht klaar en Don probeert even te slapen, wat dus geen succes is en hoopt dat de lading vroeger klaar is.
Don moet even een nachtje door dus ik moet 's nachts gaan slapen van hem, maar als het meezit zijn we morgenavond wel thuis!! Wordt tijd ook hoor, de voorraden raken aardig op en de koelkast is ook al leeg.
Rond 01.00uur rijden we geladen weg richting Keulen.

Donderdag 21 juli 2005

Vannacht heeft Don toch nog 2 uurtjes kunnen slapen en vanmorgen om 07.00 uur hebben we gelost op Keulen vlak bij het vliegveld.
Even bellen met Roosendaal en daar hoorden we dat we konden laden op Keulen vliegveld voor de Moerdijk.
5 palletjes met ADR geladen en op naar de Moerdijk, daar gelost en toen leeg naar Roosendaal. Afkoppelen en hoera het is weekend dus lekker terug naar huis.
Ik heb er erg van genoten zo een aantal dagen met mijn man mee, maar ben nu toch echt wel blij dat we weer naar huis kunnen.

groetjes Corry de Wilde